Airsoft

Az airsoft-hobbi a 70-es évek közepén Japánban indult. Az ottani szigorú fegyverszabályozás miatt az airsoft légfegyverek karrierje is innentől ível felfelé. Hamarosan ázsiai hódítás következett, főleg Hong-Kong-ban. Jelenlegi főbb országok, ahol az airsoftot művelik: Japán, USA, Kanada, Hong-Kong, Anglia illetve a közelünkben Szlovénia, Szlovákia, Olaszország, Ausztria, Horvátország. Hazánkban 2004-ig egy-két helyi közösség elszigetelten űzte az airsoftot; azóta, hála az internetnek, a szervezések rendszeressé, és főleg országossá váltak.

Az airsoft egy 6 mm átmérőjű  biológiailag lebomló gömblövedéket kilövő, „alacsony” energiájú fegyverekkel játszott hobbi-sport.

Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán. A játékok lehetnek ún. végkiállósak vagy visszaállósak, attól függően, mekkora pályán játsszák ezeket, illetve hány fő vesz bennük részt.  Cél egy adott feladat teljesítése, ami lehet pl. terület elfoglalása, valamilyen céltárgy megszerzése, fontos személy útvonalon való végigkísérése stb.

A gömblövedékek nem hagynak festéknyomot, így az eltalált játékosnak kell a találatot jeleznie. Az airsoft tehát a résztvevők becsületességén, korrektségén alapszik – inkább komoly hobbi, mint versenysport..

Kepek lathatok itt!

 

Hőlégballon

ballon_110x110

Aki az extrem sportot kedveli , keresre hollegballonozast is tudunk biztositani. A kozeli helyek megcsodalasa a magasbol barkinek ajanlott. Aki ugy gondolja hogy mindent kiprobalt mar akkor nalunk kiprobalhat olyan szenzaciot is amiket mas helyeken nem lehetsegesek. Nem csak egyeni repuleseket hanem csoportos fuggo repules is biztositunk.

Egyuttmukodunk a Varmezon rendezet Hollegballon Parade szervezokkel. Informaciok a itt.

 

 

 

Safari

Safari

Fő szezonban (július-augusztus) napi szinten szervezünk 2,5 órás kirándulásokat retró katonai teherautókkal a Nyárádok festői völgyeiben. Az év többi hónapjában igény szerint szervezünk rövidebb (2,5 órás), illetve hosszabb túrákat (6-8 órás) csoportok számára, ezekre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges. A kirándulásokat minimum 8 személlyel indítjuk, maximás létszám 42 fő. Az árak tartalmaznak egy rusztikus piknikkel egybekötött pihenőt is.

Bővebb információk és fotók: www.facebook.com/safaritours.ro oldalon.

 

Offroad

 

Túrák

Gyalogtúrák vezetővel Vármező irányában 2-3 órás séta az erdőben.

Vagy a  Bekecs-tetőre ami leírhatatlanul szép kilátást kínál a túrázónak: déli irányban a Déli-Kárpátok csipkézett vonulatát is látni, északi irányban a Görgényi-havasokat. A tetőn a 20. században is még vár romjai voltak láthatók. Csúcsa közelében régen kápolna állott. Jelenleg a környékbeli települések összefogásából új, ökumenikus kápolna épül.

Vagy hosszab túták parajd és környékén.