Sovata

sovata

Sovata este o stațiune pentru orice sezon, recunoscută la nivel European, încă din anul 1850.  Lacurile cu ape clorurate și sodice – cât și nămolul din ele –  au proprietăți terapeutice pentru o multitudine de afecțiuni, în special pentru afecțiunile ginecologice.  Înconjurată de dealuri împădurite cu fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi și stejari, cât și de Muntele de Sare, stațiunea oferă posibilități excelente și pentru odihnă și relaxare.  Clima este subalpină, cu veri răcoroase și ierni blânde.

Alte informații aici.

Parajd

parajd

Depresiunea Praid-Sovata atinge  30 km în lungime, cea mai mare lățime fiind de 27 km. Suprafaţa depresiunii este de 450 km2 şi cuprinde localităţile Sovata, Praid şi Corund, cu satele mai mici din jur, respectiv aşezările Sărăţeni, Şiclod şi Solocma.

Ţinutul al Sării vă oferă o gamă largă  de tratamente balneare şi posibilităţi de agrement. Pe lângă lacuri sărate şi dulci, ştranduri, centre wellness şi băi cu nămol, puteţi beneficia şi de aerul cu efect curativ al salinei.

În plus, această regiune este vestită şi pentru evenimentele sale culturale, printre care se numără Festivalul Sarmalelor de la Praid, Târgul Olarilor, care se organizează de Rusalii la Corund, şi Zilele Lacului Ursu de la Sovata.

Alte informații aici.

 

Câmpu Cetății

varmezo

Cine a mai vizitat acest sătuc de lângă staţiunea Sovata ştie înţelesul acestor cuvinte. Câmpul Cetăţii este într-adevăr fructul interacţiunii dintre om şi natură şi tot odată purtătorul unor valori ardelene traditionale ca respectarea tradiţiilor şi ospitalitatea.

Satul şi împrejurimile sunt ţinte favorite pentru cei care iubesc plimbările în natură şi serile lungi petrecute lângă o cină gustoasă de păstrăv prins din lacurile locale.

Însă nici aceeia nu vor fi dezamăgiţi, care se interesează după tradiţii şi meşteşuguri tradiţionale. Iar celor care doresc să-şi întărească sănătatea şi să facă baie le recomandăm lacurile sărate din Sovata aflate la numai 15 km distanţă de sat.

Alte informații aici.

Sighișoara

Segesvar

Sighișoara (în dialectul săsesc Schäsbrich, Šesburχ, în germană Schäßburg, în maghiară Segesvár, în latină Saxoburgum / Castrum Sex) este un oraș situat în județul Mureș, Transilvania, România. Municipiul are o populație de 28.102 locuitori (2011).

Centru istoric a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Mures. De asemenea, centrul istoric este inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Alte informații aici.

 

 

Târgu Mureș

marosvasarhely

 Târgu Mureș, mai demult Mureș-Oșorhei, Oșorheiu, Târgul Mureșului este reședința și cel mai mare municipiu al județului Mureș, situat în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș. Situat în zona central-nordică a României, orașul are ca delimitare geografică râul Mureș și dealul Cornești. De-a lungul timpului a fost centrul cultural, industrial, economic și de educație al Ținutului Secuiesc. Ca mărime,orașul este al șaisprezecelea din România și al șaselea din Transilvania. Aici trăiește cea mai mare comunitate maghiară urbană din România.

Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetății medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. În interiorul Bisericii din Cetate au fost ținute nenumărate sinoduri protestante, 37 de adunări naționale, la care au participat personalități ca Ludovic I al Ungariei,Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zápolya. Totodată aici a fost ales ca principe regent al Ungariei și principe al Transilvaniei Francisc Rákóczi al II-lea.

Alte informații aici.

 

Alte atracții turistice